Polévka z mletého masa je vydatný a výživný pokrm. Je to jednoduché a snadno připravitelné jídlo, které lze podávat jako předkrm nebo hlavní chod, případně jako přílohu k většímu jídlu. Klíčem k přípravě lahodné polévky z mletého masa je použití kvalitních surovin jako je libové mleté hovězí maso. Co dalšího je potřeba?
Ingredience:
- 0,5 kg mletého masa
- 0,25 kg žampionů
- 1 cibule
- 1 pórek
- mletá paprika
- smetana
- 3 – 4 tavené smetanové sýry
- 2 – 3 větší brambory
- 2 kostky bujonu
- sůl
Postup:
Na trosce oleje zpěníme cibulku a pórek, přidáme mletou papriku a mleté maso. Vše osmahneme, zalijeme 0,5 litrem vody, přidáme pokrájené brambory a nahrubo nakrájené žampiony.
Vaříme cca 25 min. Pote přidáme bujon a celou smetanu, podle chuti přisolíme.
Pokud chceme polévce dodat další chuť, můžeme do ní vmíchat několik lžic rajčatového protlaku nebo passaty a také čerstvý nebo mražený hrášek.
Případně můžeme přidat trochu vařených těstovin, aby byla polévka vydatnější.
Před podáváním přidáme tavený sýr a již nevaříme.