Polévka s vejci je klasické a snadné jídlo, které se často podává jako lehký oběd nebo večeře. Je rychlá na přípravu a zdravá, obsahuje vařená vejce, zeleninu a aromatický vývar. Tento recept je ideální pro rušné dny, protože všechny ingredience lze uvařit v jednom hrnci. Vychutnejte si uklidňující chutě této jednoduché polévky a přidejte několik dalších bylinek nebo koření, které ji posunou na vyšší úroveň.
Ingredience:
- 6 šálků kuřecího vývaru
- 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce mleté zelené cibule
- 1 lžíce mletého čerstvého zázvoru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky sezamového oleje
- 1/4 lžičky bílého pepře
- 2 lehce rozšlehaná vejce
Postup:
Ve velkém hrnci smíchejte kuřecí vývar, kukuřičný škrob, zelenou cibuli, zázvor, sójovou omáčku, sezamový olej a bílý pepř. Přiveďte k varu.
Snižte teplotu na minimum a krouživými pohyby opatrně vmíchejte vejce. Za stálého míchání vařte 5 minut.
Naberte polévku do jednotlivých misek a podávejte. Dobrou chuť!