Hermelín je král sýrů, o tom není sporu. Kdejaký sýrový talíř se bez něj neobejde. Letní grilování jakbysmet. A co teprve plněný hermelín? Plný rozmanitých chutí podle gusta každé hospodyňky.
Ingredience
- 4 hermelíny
- 10 dkg turistického salámu
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 1 větší cibule
- 4 lžičky ostrý kečup
- koření dle vlastní chuti
- 4 lžičky plnotučná hořčice
- špetka soli
- špetka pepře
Postup
Hermelíny podélně rozkrojíme na 3 plátky jako dort. Spodní díl potřeme plnotučnou hořčicí, poklademe na něj tenká kolečka cibule, salám a plátky rajčete. Okořeníme podle chuti. Přidáme další díl, který potřeme ostrým kečupem, na něj dáme papriku, rajče a salám. Opět okořenit.
Přiklopíme poslední vrstvu a spíchneme párátky. Pečeme v troubě asi 7-10 minut. Hotový sýr se lehce rozteče a chutě se spojí. Hermelínovou pochoutku podáváme s čerstvým chlebem a zeleninou nebo s vařenými brambory a salátem.