Když se na vlastní zahrádce urodí nečekané množství zeleniny, jak ji zpracovat? Vymýšlet nové a nové recepty brzy unaví, ovšem brambory plněné cuketou, lilkem a rajčaty zní naprosto báječně. Jak je připravit?
Ingredience
- 8 velkých brambor uvařených ve slupce
- 1 cuketa
- 1 lilek
- 400 g rajčat konzervovaných, popřípadě i čerstvých
- 1-2 stroužky česneku
- 1 lžička provensálského koření
- sůl a pepř
- 100 g eidamu
- olivy
Postup
Brambory rozpůlíme podélně a vydlabeme vnitřek. Cuketu a lilek omyjeme, očistíme a pokrájíme na menší kostky. Konzervovaná rajčata necháme okapat a smícháme s cuketou a lilky. Troubu předehřejeme na 200 °C. Oloupaný česnek prolisujeme na zeleninu. Okořeníme provensálskými bylinkami a osolíme, opepříme dle chuti. Sýr nastrouháme.
Poloviny brambor naskládáme do zapékací mísy a naplníme zeleninovou směsí. Posypeme sýrem, ozdobíme olivami. Zapékáme v troubě přibližně 20 minut. Zapečené brambory pak můžeme ještě dozdobit čerstvými bylinkami např. pažitkou, bazalkou, nebo koprem (dle chuti).