Plněné brambory jsou skvělým způsobem, jak využít zbytky surovin. Jsou skvělým sytým jídlem. Lze je připravit dopředu a ohřát, takže jsou vhodnou volbou pro rušné všední večery.
Ingredience:
- mleté hovězí maso z polévky
- oloupané syrové brambory
- pepř
- sůl
- celé vejce
- strouhanka
- olej
- červená mletá paprika
- cibule
Postup:
Hovězí maso z polévky pomeleme na mlýnku spolus cibulí (syrovou), přidáme pepř, sůl, vejce a strouhanku.
Na oleji zpěníme cibuli pokrájenou na větší kousky. Oloupeme si syrové brambory, doprostřed vyřízneme důlek, a spodní a horní část brambor seřízneme do roviny tak, aby brambory v kastrůlku stály a naplníme je masovou směsí.
Posadíme do kastrolu na zapěněnou cibuli. Brambory mají vzhled hříbečků. Posypeme červenou paprikou a podlijeme vodou asi do poloviny brambor.
Dusíme až na dně kastrolu zůstane červená šťávička. Plněné brambory po slovensku polijeme a podáváme.