Pizza se smetanou a lososem je jedinečnou a lahodnou kombinací chutí. Smetana dodá pizze krémovou a bohatou chuť, zatímco losos jí dodá slanou chuť. Kombinace těchto dvou ingrediencí vytváří lahodnou a jedinečnou pizzu, která jistě potěší každý jazýček.
Ingredience:
- 1 připravené těsto na pizzu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 šálku nakrájené cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 šálek vařeného lososa nakrájeného na menší kousky
- 1/2 šálku husté smetany
- 1/4 šálku strouhaného parmezánu
- 1/4 lžičky červených pepřových vloček
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 1/2 šálku strouhaného sýra mozzarella
Postup:
Předehřejte troubu na 200 °C. Na středně velké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a česnek a vařte je do změknutí, asi 5 minut. Přidejte lososa a vařte další 2 minuty. Ve středně velké míse vyšlehejte smetanu, parmazán, vločky červené papriky a petrželku.
Směs smetany rozetřete na pizzovou krustu. Navrch dejte lososovou směs a sýr mozzarella. Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut, nebo dokud kůrka nezezlátne a sýr se nerozpustí a nevytvoří bublinky. Před krájením a podáváním nechte 5 minut vychladnout. Základem všeho je však dobré těsto na pizzu.