Pikantní špagety jsou vynikající jídlo pro milovníky ostřejších chutí. pikantní špagety jsou vynikající jídlo! Klasickým špagetám dodává tento recept nový rozměr. Výborně zahřejí zvlášť v chladných měsících.
Ingredience:
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1/2 červené cibule nakrájené na kostičky
- 2 stroužky česneku, mleté
- 6-8 uncí choriza, vyjmutého ze střívka
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička uzené papriky
- 1/2 lžičky červených pepřových vloček
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1/4 lžičky mletého kmínu
- 1/4 lžičky mletého koriandru
- 1 (28-uncová) plechovka drcených rajčat
- 1/2 šálku suchého bílého vína
- 1 libra špaget
- 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky
- sůl a čerstvě mletý pepř
Postup:
Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olej. Přidejte cibuli a smažte ji do změknutí, asi 5 minut. Přidejte česnek a chorizo a vařte, dokud chorizo lehce nezhnědne, asi 5 minut.
Přidejte rajčatový protlak, uzenou papriku, vločky červené papriky, oregano, kmín a koriandr a vařte 1 minutu. Přidejte drcená rajčata a víno a promíchejte. Vařte 10 minut.
Mezitím přiveďte k varu velký hrnec osolené vody. Přidejte špagety a vařte je podle návodu na obalu, asi 10 minut. Špagety sceďte a přidejte do omáčky. Vařte 5 minut.
Vmíchejte petrželku a podle chuti osolte a opepřete. Ihned podávejte.