Existují dva druhy lidí – ti, kteří játra milují, a ti, kteří jim nemohou přijít na jméno. Pikantní kuřecí jatýrka se slaninou mají za úkol přesvědčit i zaryté odpůrce, že je o co stát. Jak si je připravit doma jako slavnostní pochoutku?
Ingredience
- 0,5 kg kuřecích jater
- 15 dkg anglické slaniny
- olej
- chilli omáčka
- bílý jogurt
- hořčiče
- sůl
- pepř
Postup
Jednotlivé kusy jatýrek obalíme anglickou slaninou a propíchneme párátkem. Poté zprudka osmahneme ze všech stran na oleji, podlijeme trochou vody a chvilku podusíme. Omáčku připravíme tak, že do misky dáme asi jednu lžíci chilli omáčky (pro slabší nátury ostrý kečup), tři lžíce bílého jogurtu a jednu malou lžičku hořčice.
Trochu osolíme, opepříme a důkladně zamícháme. Podáváme teplá kuřecí játra na topince, na podnose se studenou omáčkou v mističce. Do omáčky jatýrka namáčíme těsně před konzumací.