Celer nepatří mezi TOP 5 nejoblíbenějších druhů zeleniny, nicméně své místo v českých kuchyních bezesporu má. V zeleninových vývarech a bramborovém salátu je nezastupitelný. Způsobů, jak celer připravit a vychutnat si všechny jeho kvality, je však mnohem více.
Ingredience
- 1 velký celer
- 100 g měkkého salámu
- 1 lžíce kremžské hořčice
- hladká mouka, vejce a strouhanka na obalení
- olej na smažení
- sůl
Postup:
Celer oloupeme a v mírně osolené vodě uvaříme téměř doměkka. Necháme vychladnout a okapat. Poté nakrájíme na plátky vysoké cca 1 cm. Každý po jedné straně potřeme hořčicí. Na potřený plátek celeru položíme plátek salámu a přikryjeme druhým plátkem celeru. Lehce stlačíme a upevníme párátkem.
Takto připravené plátky obalíme v trojobalu. Na rozpáleném oleji prudce osmažíme dozlatova a podáváme s bramborovou kaší. Pokud zbyde nějaký celer, bude se hodit na svačinu i celerová pomazánka.