Péřová buchta – recept

Výborná nadýchaná buchta s příchutí vanilky. Skvělý dezert k čaji i kávě.

Ingredience:

  • 20 dkg hladké mouky
  • 20 dkg moučkového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 dcl oleje
  • 4 vejce
  • 2 zakysané smetany
  • 2 skořicové cukry
  • horký pudink (z 1 litru mléka a dvou vanilkových pudinků)

Postup:

Utřeme celá vejce s moučkovým cukrem, přidáme olej a mouku s práškem do pečiva. Toto těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Uvaříme pudink a ještě horký ho nalijeme na syrové těsto.

Troubu rozpálíme na 250°C. Těsto dáme do předehřáté trouby a stáhneme na 200°C. Takto se peče 15 minut. Na horkou buchtu namažeme zakysanou smetanu a posypeme skořicovým cukrem. Buchtu nepečeme déle než 15 minut, jinak začne utíkat

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang