Perlín v alobalu – recept

Perlín v alobalu je chutným a snadným pokrmem, který lze podávat s různými přílohami. Lze si ho vychutnat s čerstvým salátem, pečenou zeleninou nebo křupavým chlebem. Ať už se bude perlín podávat jakkoli, tento jednoduchý recept bude jistě hitem.

Perlín je ryba s bílým masem, která se skvěle hodí na pečení nebo grilování. Ať už si ho člověk ugriluje na zahradě, nebo připraví doma v troubě, určitě si pochutná.

Ingredience:

  • perlín
  • sůl
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 50 g mrkve
  • 50 g bylinek (mladé kopřivové a fialkové lístky, petržel, pažitka, oregano nebo tymián)
  • 50 g másla

Postup:

Předehřejeme troubu na 200 stupňů.

Rybu necháme vcelku a položíme ji na plech. Osolíme ji, pokapeme citrónovou šťávou, zasypeme bylinkami a strouhanou mrkví a vše zabalíme do alobalu dobře vymazaného máslem.

Pečeme cca 20 minut nebo dokud není ryba hotová.

Kdo má ryby rád, může příště vyzkoušet zapečené filé.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang