Pečený mořský vlk s omáčkou vierge je každým uznávána jako lahodná a chutná kombinace. Jemná chuť mořského vlka se skvěle snoubí se světlou, kyselou omáčkou vierge a vytváří tak lahodný pokrm.
Ingredience:
Pro mořského vlka:
- 2 filety z mořského vlka
- 1 lžička olivového oleje
- Sůl a pepř
Na omáčku Vierge:
- 2 stroužky česneku, mleté
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce bílého vína
- 1/4 hrnku nakrájených rajčat
- 1/4 hrnku červené papriky nakrájené na kostičky
- 1/4 hrnku žluté papriky nakrájené na kostičky
- 2 lžíce kaparů
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
- 2 lžíce citronové šťávy
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
Předehřejeme troubu na 200 °C.
Mořského vlka položíme na pečícím papírem vyložený plech a potřeme olivovým olejem. Posypeme solí a pepřem. Vložíme do trouby a pečeme 10-15 minut.
Zatímco se ryba peče, připravíme omáčku vierge. Pokud nechcete omáčku vierge, lze připravit i rybu na rajčatech, která je na podobný způsob.
V hrnci na středním ohni rozehřejeme olivový olej. Přidáme česnek a vaříme 1 minutu. Přidáme bílé víno a vaříme 2 minuty. Přidáme rajčata, papriky, kapary, petrželku a bazalku. Vaříme 5 minut. Přidáme citronovou šťávu a dochutíme solí a pepřem.
Odstavíme z ohně a nechte stranou, dokud nebude ryba hotová. Když je ryba hotová, vyjmeme ji z trouby a přelijeme omáčkou vierge. Ihned podáváme.