Pečené kuře s česnekem a se slaninou – recept

Tento recept na pečené kuře s česnekem a slaninou je jednoduchý a chutný způsob, jak si vychutnat pečené kuře. Obsahuje aromatickou kombinaci česneku, slaniny a bylinek, která z něj dělá neodolatelné jídlo. Česnek a slanina dodají kuřeti lahodnou kouřovou chuť, zatímco bylinky zvýrazní chuť kuřete. Výsledkem je šťavnaté, chutné a voňavé pečené jídlo, které si zamiluje celá rodina.

Ingredience:

  • 1 celé kuře na pečení
  • 3 stroužky česneku, mleté
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky košer soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 3-4 plátky slaniny

Postup:

Předehřejte troubu na 200 °C. Osušte kuře papírovou utěrkou. V malé misce smíchejte česnek, olivový olej, sůl a pepř. Směsí česneku a oleje potřete celé kuře. Na kuře položte proužky slaniny. Kuře vložte do pekáče.

Pečte v předehřáté troubě 1 hodinu a 15 minut, nebo dokud teploměr zapíchnutý do nejtlustší části stehna neukáže 150 °C.

Před porcováním a podáváním nechte kuře 10 minut odpočívat. Jako dezert je možné si vyrobit Koka řezy.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang