Pečené kuře na smetaně – recept

Pečené kuře na smetaně je chutný a snadný recept, který vyžaduje jen několik ingrediencí. Kuře se vaří na smetaně s česnekem a bylinkami, což mu dodává bohatou a krémovou chuť. Tento klasický pokrm je ideální pro rodinnou večeři nebo pro zvláštní příležitost. Obvykle se podává s vařenou zeleninou, bramborovou kaší a přílohovým salátem.

Ingredience:

  • 1 celé kuře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce másla
  • 1 šálek husté smetany
  • 1/4 šálku bílého vína

Postup:

Předehřejte troubu na 200 °C. Kuře potřete olivovým olejem a okořeňte česnekovým práškem, paprikou, tymiánem, solí a pepřem. Kuře vložte do pekáče a přidejte 2 lžíce másla. Kuře pečte 1 hodinu nebo dokud není propečené.

Když je kuře upečené, vyjměte ho z trouby a přendejte na talíř.

Do stejné pečicí pánve přidejte bílé víno a hustou smetanu. Vařte na mírném ohni, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu.

Kuře podávejte se smetanovou okurkovou omáčkou navrchu.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang