Párkovový guláš se smetanou je chutné jídlo do pohody. Je to skvělý způsob, jak si vychutnat chutě guláše s párkem a zároveň přidat smetanovou chuť smetany, čímž vznikne jedinečná a zajímavá kombinace chutí.
Ingredience:
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, mleté
- 9 gramů párků (dle vlastního výběru), nakrájené na kousky
- 2 šálky kuřecího vývaru
- 2 šálky rajčat nakrájených na kostičky
- 2 lžíce papriky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 šálku husté smetany
- 2 šálky vařených vaječných nudlí
Postup:
Ve velkém hrnci na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a česnek a vařte je do změknutí, asi 5 minut. Přidejte klobásu a vařte, dokud lehce nezhnědne.
Přidejte kuřecí vývar, rajčata, papriku, sůl a pepř. Vařte 10 minut. Vmíchejte smetanu a přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum a vařte 5 minut.
Přidejte uvařené vaječné nudle a vařte dalších 5 minut nebo dokud omáčka nezhoustne. Guláš podávejte posypaný nasekanou petrželkou s přílohou, jako klasický guláš.