Recept na pařížské rohlíky zní výborně. Může to být skvělý způsob, jak vyzkoušet něco nového a jedinečného pro zvláštní příležitost nebo jen pro zábavný večer. Recept sice vyžaduje některé jedinečné ingredience, ale konečný výsledek může být lahodnou pochoutkou.
Ingredience:
- 2 šálky univerzální mouky
- 1 lžička soli
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička aktivního sušeného droždí
- 1/2 šálku teplé vody
- 1/4 šálku změklého másla
- 1/2 šálku teplého mléka
- 1 velké vejce
- 1/4 šálku rozpuštěného másla
- 2 lžíce sezamových semínek
Postup:
Ve velké míse smíchejte mouku, sůl, cukr a droždí. Přidejte teplou vodu, změklé máslo a teplé mléko a promíchejte, dokud se nespojí. Těsto hněťte 5 minut a poté z něj vytvarujte kouli.
Těsto vložíme do vymazané mísy, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme 1 hodinu kynout. Vykynuté těsto propracujeme a vyválíme na lehce pomoučeném povrchu. Těsto nakrájejte na 12 stejných dílů.
Každý kousek rozválejte do tenkého oválného tvaru a položte je na vymaštěný plech. Každý váleček potřete rozpuštěným máslem a posypte sezamovými semínky. Pečte při teplotě 200 °C po dobu 20 minut nebo dozlatova.
Vychutnejte si. Doporučujeme vyzkoušet rohlíčky na bratislavský způsob.