Plněné papriky nemusejí vždy být vařené nebo pečené. Mohou být i čerstvé a syrové, a přesto ozvláštní nejeden kuchyňský stůl. Zdravá svačinka v podobě plněných čerstvých paprik stojí za vyzkoušení.
Ingredience
- 4 ks paprikové lusky
- 150 g brynzy
- 100 g pomazánkového másla
- 1 lžíce strouhaného křenu
- sůl
Postup
Nejdříve si připravíme papriky, které omyjeme a zbavíme vnitřků se semínky. Poté papriky osušíme a dáme se do přípravy brynzové náplně.
Do misky vložíme pomazánkové máslo a brynzu a vše vymícháme dohladka. Křen nastrouháme na jemném struhadle, přidáme do náplně, přisolíme a znovu důkladně promícháme. Hotovou brynzovou náplní naplníme papriky a vychladíme je v chladničce. Nakonec brynzové plněné papriky nakrájíme na kolečka a servírujeme s čerstvým pečivem.