Palačinky jsou oblíbenou snídaní i dezertem velké spousty lidí. Opravdoví labužníci zašli ještě dál a povýšili palačinky na super ingredienci vhodnou k přípravě celých dortů. Palačinkový dort se zmrzlinou uchvátí na první dobrou.
Ingredience
- mléko
- hladká mouka
- vajíčka
- sůl
- cukr
- trošku prášku do perníku
- citronová kůra
- marmeláda
- nanukový dort
- ovoce dle chuti
- čokoládová nebo ovocná poleva
Postup
Uděláme klasické palačinkové těsto a pro krásnou vůni přisypeme trošku prášku do perníku a citronovou kůru. Umíchané palačinkové těsto necháme 20 minut odpočinout na chladném místě a poté je naběračkou lijeme na suchou pánev (bez oleje) a smažíme palačinky.
Po vychladnutí každou palačinku namažeme marmeládou, přiložíme druhou palačinku, kterou namažeme rozměklou zmrzlinou, přiložíme další palačinku, tu namažeme opět marmeládou a tak střídavě pokračujeme, dokud vystačí palačinky.
Takto vytvořený palačinkový dort dáme na chvíli ztuhnout do mrazáku. Ztuhlý a vychlazený palačinkový dort naporcujeme a ještě dozdobíme ovocem a polevou dle chuti (nebo kakaem, strouhanou čokoládou, sekanými mandlemi) a podáváme. Palačinkový dort výborně osvěží nejenom v létě, ale i v zimě u roztopeného krbu.