Paella – recept

Paella je úžasný recept a je to skvělý způsob, jak poznat různé chutě a ingredience. Je to také skvělý způsob, jak být v kuchyni kreativní a připravit něco jedinečného a chutného. Zároveň je to velmi chutná cesta, jak přenést chutě Španělska přímo do vaší kuchyně.

Ingredience:

  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 2 šálky dlouhozrnné bílé rýže
  • 1/2 čajové lžičky šafránových nití
  • 1 lžička uzené papriky
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1 červená paprika nakrájená na kostičky
  • 1 šálek mraženého hrášku
  • 2 šálky vařeného kuřecího masa nakrájeného na kostičky
  • 225 gramů vařených krevet
  • 225 gramů mušlí, očištěných a zbavených slupek
  • 225 gramů škeblí, očištěných
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky

Postup:

Ve velké paella pánvi nebo široké pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Přidejte cibuli a česnek a vařte je do změknutí, asi 5 minut.

Přidejte rýži a promíchejte ji, aby se obalovala v oleji. Vařte 1 minutu. Přidejte šafránová vlákna, uzenou papriku, kuřecí vývar, sůl a pepř. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a odkryté vařte 15 minut.

Přidejte papriku, hrášek, kuře, krevety, mušle a škeble. Odkryté vařte dalších 10 minut. Povrch posypte petrželkou a podávejte.

Jedná se o typický recept ze španělské kuchyně. Je plný různých věcí, hlavně rýže. Nicméně do tradičního kuřecího rizota má Paella daleko. Jedná se ale o velmi chutný pokrm, který musíte vyzkoušet,

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang