Recept na havanský ovocný salát je jasná volba! Kombinuje různé druhy tropického ovoce a koření a vytváří jedinečný a chutný pokrm. Kombinace ananasu, manga, papáji a limetkové šťávy vytváří sladkou a pikantní chuť, zatímco koriandr a mleté chilli mu dodávají šmrnc. Tento recept se jistě stane hitem na každém setkání nebo večírku.
Ingredience:
- 2 velká zralá manga nakrájená na kostičky
- 1/2 šálku ananasu nakrájeného na kostičky
- 1/2 šálku papáji nakrájené na kostičky
- 1/2 šálku medového melounu nakrájeného na kostičky
- 1/2 šálku melounu nakrájeného na kostičky
- 1/4 šálku čerstvé limetkové šťávy
- 2 lžíce medu
- 1/4 šálku čerstvě nasekané máty
- 2 lžíce jemně nasekaného čerstvého koriandru
- 1/4 šálku slazených kokosových vloček
- 1/4 šálku lehce opražených plátkovaných mandlí
- 1/4 šálku sušených třešní
- špetka soli
- Volitelné: 2 lžíce kubánského rumu
Postup:
Ve velké míse smíchejte na kostičky nakrájené mango, ananas, papáju, medovník a meloun.
V samostatné míse vyšlehejte limetkovou šťávu, med, mátu, koriandr a špetku soli. Pokud máte dostatek odvahy, můžete přidat dvě lžíce kubánského rumu. Směs limetkové šťávy nalijte na ovoce a jemně promíchejte.
Přidejte kokos, mandle a třešně a opět jemně promíchejte. Tento netradiční a exotický ovocný salát podávejte vychlazený nebo při pokojové teplotě.