Ovocný drobenkový koláč s tvarohem – recept

Ovocný drobenkový koláč s tvarohem je výborná pochoutka po celý rok! Je to skvělý dezert pro každou příležitost! Kombinace sladkého, šťavnatého ovoce s krémovým, trpkým smetanovým sýrem by byla dokonalou rovnováhou chutí. Navíc by to byl skvělý způsob, jak do moučníku přidat trochu výživy.

Ingredience:

  • 1 předpřipravený koláčová krusta nebo korpus
  • 2 hrnky čerstvého nebo mraženého ovoce podle vlastního výběru (např. borůvky, jahody, třešně atd.)
  • 1/2 šálku cukru
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 225 gramů měkkého tvarohu
  • 1/3 šálku cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup:

Předehřejte troubu na 190 °C. Ve velké míse smíchejte ovoce, 1/2 hrnku cukru, mouku, skořici a muškátový oříšek. Směs nalijte do předem připravené koláčové formy.

V samostatné míse vyšlehejte tvaroh, 1/3 šálku cukru a vanilkový extrakt do světlé a krémové konzistence. Směs tvarohu rozetřete na vršek ovocné směsi. Úplně na závěr posypte koláč drobenkou, nebo zbytkem korpusu, který rozdrtíte, podobně jako je tomu v receptech na jablečný drobenkový koláč.

Pečte 45 minut nebo dokud není povrch zlatohnědý. Před podáváním nechte vychladnout.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang