Osvěžující frappé – recept

Frappé je lahodná ledová káva, která pochází z Řecka. Je to oblíbená letní pochoutka mnoha milovníků kávy po celém světě! Káva frappé se připravuje z instantní kávy, cukru a vody a poté se smíchá s ledem, aby vznikl osvěžující ledově studený nápoj. Obvykle se podává na ledu a někdy se zdobí posypem čokoládou nebo skořicí.

Ingredience:

  • 1/2 šálku čerstvě uvařeného espressa
  • 1/2 šálku drceného ledu
  • 1/4 šálku kondenzovaného mléka
  • 2 lžíce čokoládového sirupu
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • Šlehačka (volitelně)

Postup:

Do mixéru přidejte čerstvě uvařené espresso, drcený led, kondenzované mléko, čokoládový sirup a moučkový cukr.

Mixujte asi 30 sekund nebo dokud se směs dobře nespojí.

Nalijte frappé do vysoké sklenice.

Volitelně: Doplňte lžící šlehačky. Vychutnejte si! PřipravPřipravit si ale můžete také jiný druh ledové kávy, například zastudena louhované cold brew. A nebo tuto lahodnou zázvorovou limonádu.

Víte, že… ?

Káva frappé má dlouhou historii v Řecku, kde je považována za jeden z nejstarších kávových nápojů. Předpokládá se, že ji v roce 1957 vynalezl Dimitris Vakondios, řecký zaměstnanec společnosti Nestlé. Vakondios chtěl přijít s novým a vylepšeným způsobem podávání kávy návštěvníkům pláže ve městě Kalamata. Jeho výtvor měl okamžitý úspěch!

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang