Houskové knedlíky jsou tradičním pokrmem mnoha kultur a obvykle se podávají jako příloha s nějakou omáčkou a masem.
Ingredience:
- 1 ½ hrnku univerzální mouky
- 1 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 šálku mléka nebo vody
- 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky
Postup:
Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl. Vmíchejte mléko nebo vodu, nasekanou čerstvou petrželku a míchejte, dokud se nevytvoří těsto. Na lehce pomoučeném povrchu těsto lehce prohněťte.
Vytvarujte z něj požadovaný tvar knedlíku. Poté si do velkého hrnce dejte vařit vodu, kterou osolíte a přivedete k varu. Když se začne voda vařit vložte do ní připravený knedlík. Občas je podeberte podběračkou, aby se nepřilepili ke dnu.
Podávejte s houbovou omáčkou nebo s rychlou svíčkovou.