Mraky – recept

Nadýchaný dort, neboli mrak, je jedinečný a kreativní způsob výroby dortu. K vytvoření jedinečného, nadýchaného a lehkého dortu se používají ingredience podobné mrakům, jako je šlehačka, marshmallow a cukrová vata. Je to skvělá volba pro někoho, kdo hledá něco jiného a zábavného.

Ingredience:

  • 2 ½ hrnku hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky soli
  • 2/3 hrnku změklého másla
  • 1 ½ hrnku krystalového cukru
  • 4 velká vejce
  • ¾ hrnku mléka
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 ½ hrnku strouhaného kokosu
  • 1 ½ hrnku bílé čokolády
  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka

Postup:

Předehřejeme troubu na 200 °C. Vymažeme a vysypeme moukou 22centimetrovou kulatou dortovou formu. Ve středně velké míse prošleháme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.

Ve velké míse utřete máslo s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Po jednom přidáváme vejce a po každém přidání šleháme. Přidáme mléko a vanilkový extrakt a mícháme, dokud se nespojí. Postupně přidáváme moučnou směs k mokrým přísadám a míchejte, dokud se nespojí. Přimícháme kokos a kousky bílé čokolády.

Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme 35 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Koláč necháme 10 minut vychladnout ve formě, poté jej vyklopíme na drátěnou mřížku a necháme zcela vychladnout.

Po vychladnutí potřeme vrchní část a boky dortu slazeným kondenzovaným mlékem. V případě potřeby posypeme dalšími kokosovými vločkami a kousky bílé čokolády. S množstvím kokosu se pomalu může podobat kokosovým řezům.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang