Jablečné moučníky mohou být skvělým způsobem, jak si vychutnat chuť jablek lahodným a jedinečným způsobem. Existuje spousta receptů, které můžete vyzkoušet, od jablečných koláčů a drobenek až po dorty a koláče. Jablečné dezerty jsou skvělým způsobem, jak zakončit jídlo, a můžete si je vychutnat také jako svačinu nebo sladkou pochoutku.
Ingredience:
- Jablka: 4 velká jablka, oloupaná a nakrájená na půlcentimetrové kostky
- 1/2 šálku baleného světlého hnědého cukru
- 1/4 hrnku hladké mouky
- 1/4 lžičky mleté skořice
- 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1/4 lžičky mletého zázvoru
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 šálku ovesných vloček
- 1/2 šálku nasekaných vlašských ořechů
- 1/4 šálku rozpuštěného másla
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte cca 20centimetrovou čtvercovou formu na pečení.
Ve velké míse smíchejte jablka, hnědý cukr, mouku, skořici, muškátový oříšek, zázvor a sůl. Mícháme, dokud nejsou jablka rovnoměrně obalená.
V samostatné míse smíchejte ovesné vločky, vlašské ořechy a rozpuštěné máslo. Smíchejte, dokud se směs nestane drobivou.
Jablečnou směs nalijte do připravené formy na pečení. Povrch rovnoměrně posypte ovesnou směsí. Pečte 30-35 minut, nebo dokud není povrch zlatohnědý a jablka měkká.
Podávejte teplé se zmrzlinou nebo šlehačkou, pokud chcete, nicméně nejlépe se k moučníku hodí vanilková zmrzlina jako ke klasickému jablečnému štrůdlu.