Medová bábovka – recept

Bábovka je oblíbeným a tradičním českým dezertem. Je to skvělá pochoutka pro všechny milovníky sladkostí. Existuje mnoho alternativ klasické bábovky. Mezi ně patří i medová bábovka.

Ingredience:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek medu
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce kakaa

Postup:

Vyšleháme med s vejci a olejem. Pak přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva a pudinkový prášek. Vše důkladně promícháme.

Polovinu nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy, druhou polovinu obarvíme kakaem a nalijeme na bílé těsto.

Špejlí opatrně promícháme.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C. Zkoušíme do těsta píchat špejlí. Pokud se na ni těsto nelepí, bábovka je hotová.

Stejně tak dobrá jako medová bábovka je i bábovka s broskvemi.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang