Lívanečky a jablka jsou klasickou kombinací, kterou si oblíbily celé generace. Jablka dodají lívanečkům úžasně sladkou chuť, takže jsou oblíbenou volbou pro děti i dospělé. Jednou z nejlepších věcí na lívanečkách s jablky je to, že jejich příprava je neuvěřitelně snadná.
Ingredience:
- 500 g nastrouhaných jablek
- 2 vejce
- 200 g polohrubé mouky
- 80 g cukru
- 1/4 l mléka
- půl prášku do pečiva
- skořicový cukr na posypání
Postup:
Žloutky rozmícháme s cukrem a mlékem, přidáme mouku s práškem do pečiva.
Ušleháme sníh z bílků a spolu s nastrouhanými jablky přidáme k připravené směsi. Vše dobře promícháme.
Pečeme na pánvi nebo ještě lépe na lívanečníku. Lívance pečeme po obou stranách dozlatova.
Hotové lívance posypeme skořicovým cukrem nebo pokapeme medem. Navrch můžeme přidat i další čerstvé ovoce.