Listové řezy – recept

Sladké listové řezy jsou vynikajícím a všestranným receptem, který kombinuje chuť sladkého čaje a listové zeleně. Tento inovativní pokrm je ideální pro ty, kteří chtějí do svých salátů nebo smažených pokrmů vnést nádech sladkosti. Začleněním čajových lístků do receptu dodá Sweet Leaf Cuts jedinečný nádech, který zvýrazní celkovou chuť a vůni.

Ať už jste milovníci čaje, nebo jen hledáte osvěžující a výživné jídlo, tento recept slibuje uspokojení vašich chuťových pohárků. Popadněte tedy čajové lístky a připravte se na tento lahodný a zdravý kulinářský zážitek!

Ingredience:

  • 10 čerstvých listů (například bazalky, máty nebo i hlávkového salátu)
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1/4 šálku kukuřičného škrobu
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 šálku moučkového cukru
  • 1/2 šálku studené vody
  • rostlinný olej na smažení

Postup:

Listy důkladně omyjte a osušte. Vybírejte čerstvé listy bez jakýchkoli skvrn. V míse smíchejte mouku, kukuřičný škrob, sůl, prášek do pečiva a moučkový cukr. Dobře promíchejte.

K suchým přísadám postupně přidávejte studenou vodu za stálého šlehání, abyste zabránili vzniku hrudek. Těsto by mělo být hladké a mírně husté, podobné těstu na palačinky.

V hluboké pánvi nebo hrnci na středním ohni rozehřejte rostlinný olej. Olej by měl být horký, ale nemělo by se z něj kouřit. Každý list ponořte do těsta a zcela jej obalte. Přebytečné těsto setřeste.

Opatrně vložte obalený list do horkého oleje. Smažte asi 1-2 minuty, nebo dokud list nezezlátne a neokřehne.

Pomocí děrované lžíce nebo kleští vyjměte list z oleje a přeneste jej na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby se vstřebal přebytečný olej. Postup opakujte se zbývajícími listy a dbejte na to, abyste pánev nepřeplnili.

Po usmažení a vychladnutí všech listových řezů je můžete podávat tak, jak jsou, nebo je pro větší sladkost posypat moučkovým cukrem.

Vychutnejte si domácí listové řezy jako lahodnou a jedinečnou svačinu! Můžete si je vychutnat samotné nebo je spojit s omáčkou podle vlastního výběru. Je důležité používat čerstvé listy bez jakýchkoli chemikálií nebo pesticidů. Pokud si nejste jisti, můžete si vypěstovat vlastní bylinky a jejich listy použít pro tento recept.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang