Linecké pečivo je vynikající! Vyrábí se z máslového těsta na bázi mandlí a plní se marmeládou nebo zavařeninou podle vašeho výběru. Má jedinečnou chuť a strukturu, která z něj dělá skvělý doplněk každé sváteční tabule sušenek.
Ingredience:
- 2 šálky mouky
- 1/2 čajové lžičky mleté skořice
- 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1/4 čajové lžičky mletého kardamonu
- 1/2 šálku másla, pokojová teplota
- 1/2 šálku krystalového cukru
- 1 žloutek
- 2 lžíce tučné smetany
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 šálku malinové zavařeniny nebo marmelády
Postup:
Předehřejte troubu na 190 °C. Plech na pečení vyložte pečícím papírem.
Ve středně velké míse prošlehejte mouku, skořici, muškátový oříšek a kardamom. Ve velké míse vyšlehejte máslo a cukr do světlé a nadýchané pěny. Vmíchejte žloutek, smetanu a vanilkový extrakt. Pokud máte chuť na čokoládové linecké sušenky, přidejte kakao.
Postupně přidávejte moučnou směs a míchejte, dokud nevznikne těsto. Těsto rozdělte na dvě části. Na lehce pomoučeném povrchu rozválejte jednu část těsta na tloušťku asi 1/2 centimetru.
Pomocí formiček na sušenky vykrájejte z těsta kolečka a položte je na připravený plech. Pomocí menšího vykrajovátka vykrojte z poloviny koleček středy.
Pečte 8-10 minut, dokud lehce nezezlátnou. Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout.
Pro sestavení sušenek potřete pevná kolečka malinovou zavařeninou. Na zavařeninu položte vykrojená kolečka. Posypeme moučkovým cukrem a uložíme do vzduchotěsné nádoby.