Likér z ledových kaštanů – recept

Ledový kaštanový likér je sladký krémový likér z kaštanů a cukru s nádechem vanilky a pomeranče. Ve Španělsku a Portugalsku je oblíbeným aperitivem a často se podává jako nápoj po večeři. Ledový kaštanový likér má jemnou oříškovou chuť a krémovou strukturu.

Ingredience:

  • 1 salko
  • 0,5 l rumu
  • 4 ks ledových kaštanů
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 5 kostek čokolády na vaření

Postup:

Rozehřejte si hrnec na mírném plamenu. Vylijte do něj smetanu ke šlehání a nalámejte čokoládu i ledové kaštany. Vařte dokud se vše nerozpustí. Poté nechte vychladnout.

Až je směs studená nalijte do ní salko a také rum. Míchejte dokud se vše nespojí a směs není hladká. Připravený likér můžete nalít do lahví. Připravit si můžete také nápoj malibu piňa colada.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang