Levný štrůdl – recept

Jablečný štrůdl je klasický dezert z listového těsta plněný jablky, rozinkami, skořicí a cukrem. Dá se však upéct ještě levnější varianta z vlastního těsta.

Ingredience:

  • 1 kelímek pomazánkového másla
  • 1 kelímek mouky
  • jablka
  • rozinky
  • ořechy
  • skořice
  • vanilkový cukr
  • vejce

Postup:

Smícháme pomazánkové máslo a mouku a vytvoříme těsto.

Těsto rozválíme a položíme na něj strouhaná jablka.

Dle chuti můžeme přidat skořici, rozinky či oříšky a posypeme vanilkovým cukrem.

Klasicky smotaný štrůdl položíme na plech a potřeme ho rozšlehaným vejcem. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů dokud povrch nezezlátne.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang