Lehký rajčatový salát – recept

Zelenina je chutná sama o sobě, nemluvě o rajčatech. Jak je však ozvláštnit, pokud má člověk pocit, že jí dokola pořád jeden a ten samý rajčatový salát? Kouzlo spočívá v bílém jogurtu. Dodá salátu hustotu a přitom zachová jeho lehkost a svěžest.

Ingredience:

  • 250 g rajčat
  • 1 kelímek (150 ml) bílého jogurtu
  • 2-3 stroužky česneku
  • ocet
  • sůl a pepř
  • špetka sušené dobromysli

Postup:

Rajčata omyjeme, nadrobno nakrájíme a vložíme do přiměřeně velké misky. Přidáme kelímek jogurtu, ocet, sůl, pepř, utřený česnek a dobromysl (oregano) podle chuti. Důkladně promícháme a necháme chvíli v chladu uležet.

Chceme-li sytější pokrm, můžeme do takto připraveného salátu přidat hrst uvařených těstovin. Před podáváním je lepší salát nechat ohřát na pokojovou teplotu. Rajčatový salát podáváme samotný nebo s tmavým pečivem.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang