Lasagne s cuketou a houbami zní jako vynikající kombinace. Je to také skvělá vegetariánská alternativa tradičních lasagní. Chuť a struktura cukety a hub by se s lasagněmi dobře snoubila a mohl by to být skvělý způsob, jak jídlo obohatit o další výživné látky.
Ingredience:
- 1 balení lasagní
- 1 sklenice marinara omáčky
- 1/2 šálku sýra ricotta
- 1/2 šálku strouhaného parmezánu
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1/4 lžičky česnekového prášku
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, mletého
- 1/2 šálku žampionů nakrájených na plátky
- 2 malé cukety, nakrájené na plátky
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 2 šálky strouhaného sýra mozzarella
Postup:
Předehřejte troubu na 200 °C. Uvařte lasagne podle návodu na obalu. Scedíme je a dáme stranou.
Ve středně velké míse smíchejte ricottu, parmazán, oregano a česnekový prášek. Promíchejte, dokud se dobře nespojí, a dejte stranou.
Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli, česnek, houby a cuketu. Osolte a opepřete a vařte, dokud zelenina nezměkne zhruba 10 minut.
Na dno zapékací misky rozetřete tenkou vrstvu marinara omáčky. Navrstvěte 3 lasagne nudle, polovinu směsi ricotty, polovinu zeleninové směsi a 1/2 šálku sýra mozzarella. Vrstvy opakujte.
Pečte 30 minut. Před podáváním nechte 10 minut vychladnout. ze zbylých kousků cukety se dají uvařit cuketové řezy.