Recept na drůbeží medailonky obvykle zahrnuje vykostěná kuřecí prsa, která se naklepou na tenké medailonky, obalí ve směsi strouhanky, parmazánu a bylinek a pak se smaží na pánvi dozlatova a dopečou. Jako příloha se hodí dušená zelenina a těstoviny nebo rýže. Jak krok po kroku na to?
Ingredience:
- 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžíce másla
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1/4 šálku suchého bílého vína
- 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
- 1/4 šálku strouhaného parmezánu
Postup:
Kuřecí prsa rozplácněte paličkou nebo válečkem na těsto na tloušťku několika centimetrů. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysoké teplotě. Kuřecí maso osolte a opepřete a přidejte na pánev.
Kuře opékejte 3 až 4 minuty z každé strany, dokud není propečené. Kuře vyjměte z pánve a dejte stranou. Snižte teplotu na střední a přidejte na pánev máslo. Přidejte česnek a vařte 1 minutu.
Přidejte víno a citronovou šťávu a přiveďte k varu. Přidejte petrželku a parmazán a promíchejte. Vraťte kuře na pánev a vařte 1 až 2 minuty, dokud omáčka nezhoustne a kuře se neobalí.
Kuře podávejte s omáčkou nebo s křenovými fazolemi.