Květákové placičky patří mezi naše oblíbené jídlo z dětství. Existuje plno obměn placiček a můžete do nich přidat kukuřici, občas kousky kuřecího masa nebo kousky rybího filé. Můžete použít, co vám zrovna dozrává na zahrádce nebo co potřebujete spotřebovat v lednici. Květák je totiž tak neutrální základ, že se k němu hodí snad téměř všechno.
Počet osob: 4
Ingredience:
- 1 květák
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžička majoránky
- půl lžičky drceného kmínu
- špetka šafránu
- 4 vejce
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce hladké mouky
- 200 ml mléka
Postup:
Česnek utřeme se solí, květák nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme ostatní ingredience, důkladně promícháme, na pánvi tvoříme placičky a osmažíme po obou stranách.
Z usmažených květákových placiček je dobré ubrouskem odsát přebytečný olej.
Můžete doplnit česnekovým dipem a čerstvou zeleninou. Když přidáte brambory, máte perfektní letní oběd.