Květákové placičky – recept

Květákové placičky patří mezi naše oblíbené jídlo z dětství. Existuje plno obměn placiček a můžete do nich přidat kukuřici, občas kousky kuřecího masa nebo kousky rybího filé. Můžete použít, co vám zrovna dozrává na zahrádce nebo co potřebujete spotřebovat v lednici. Květák je totiž tak neutrální základ, že se k němu hodí snad téměř všechno.

Počet osob: 4

Ingredience:

  • 1 květák
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička majoránky
  • půl lžičky drceného kmínu
  • špetka šafránu
  • 4 vejce
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 200 ml mléka

Postup:

Česnek utřeme se solí, květák nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme ostatní ingredience, důkladně promícháme, na pánvi tvoříme placičky a osmažíme po obou stranách.

Z usmažených květákových placiček je dobré ubrouskem odsát přebytečný olej.

Můžete doplnit česnekovým dipem a čerstvou zeleninou. Když přidáte brambory, máte perfektní letní oběd.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang