Slaný a lahodný, takový je kuřecí steak s nivou. Na první pohled nesourodé ingredienci představují variaci chutí. Se správně zvolenou přílohou tento pokrm ozvláštní každé setkání s přáteli nad večeří.
Ingredience:
- 500 g kuřecích prsou nakrájených na tenké proužky
- 1 balení nivy
- 1 lžička soli
- 1/2 lžička pepře
- 1/4 lžičky česnekového prášku
- 1/4 hrnku hladké mouky
- 1/4 hrnku olivového oleje
- 1 balení zakysané majonézy
- 1/4 hrnku majonézy
Postup:
Kuřecí maso osolte, opepřete a posypte česnekovým práškem. V mělké misce prošlehejte mouku a olivový olej. Ve směsi maso obalte.
V další misce vyšlehejte zakysanou smetanu, majonézu a následně přidejte nivu. Z ingrediencí vznikne omáčka, v níž se maso bude namáčet.
Na velké pánvi osmažte kuřecí proužky dozlatova. Podávejte s opečenými brambory nebo hranolky.
Na první pohled obyčejné jídlo se dokáže vyrovnat svátečním stálicím jako je falešná svíčková omáčka nebo vepřové srdce na smetaně.