Způsobů, jak připravit kuřecí řízky, existují stovky. Alobal možná není příliš populární, ovšem své opodstatnění v kuchyni má a kuřecí řízky se šunkou a žampiony v alobalu tomu dávají za pravdu. Lahůdka nad lahůdky.
Ingredience
- 4 ks kuřecích prsíček
- 10 dkg šunky
- 10 dkg žampionů
- Rama
- Rama Culinesse
- sůl
- pepř
Postup
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opečeme po obou stranách na pánvičce s rozehřátým olejem a přeložíme na 4 čtverce alobalu. Žampiony pokrájíme na plátky, osmažíme na másle a rozložíme na kuřecí řízky.
Šunku nakrájíme na hranolky, navršíme na řízky, alobal dobře uzavřeme, přeložíme na pánvičku a zapečeme. Jakmile se alobal nafoukne, pokrm vyjmeme, alobal rozstřihneme a podáváme. Jsou lepší než kuřecí řízky v těstíčku.