Kuřecí ražničí – recept

Kuřecí ražničí

Kuřecí ražničí je jednoduchý a chutný pokrm, který ocení každý strávník. Kombinací kuřecího masa a zeleniny je možné vytvořit unikátní jídlo podle individuální chuti. Pokrm je díky tomu vhodný jak pro speciální příležitosti, setkání s přáteli u grilu, tak i pro rychlou večeři všedního dne.

Ingredience:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 3 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 pikantní klobása
  • 200 g slaniny

Na marinádu:

  • olivový olej
  • šťáva z citronu nebo limetky
  • 1 lžíce papriky
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • 1 lžíce cibulového prášku
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • sůl a pepř

Postup:

Nejprve připravte marinádu. Do misky nalijte trochu olivového oleje, šťávy z citrusu a koření. Podle vlastní chuti přidejte sůl a pepř.

Maso očistěte a nakrájejte na stejně velké kousky. Vložte do marinády a nechte alespoň hodinu marinovat.

Zeleninu omyjte. Cibuli oloupejte a nakrájejte na menší kusy. Klobásu nakrájejte na kolečka. Pokud máte i slaninu, nakrájejte ji na větší kousky nebo připravte proužky.

Připravte si špejle. Maso napichujte střídavě s kousky zeleniny a uzeniny.

Připravené špízy upečte na grilu nebo v troubě. Jestli zbyla marináda, potřete špíz.

Kuřecí ražničí je možné variovat podle chuti strávníků. Papriku je možné vyměnit za brambory nebo jinou zeleninu. Vegani maso nahradí za tofu.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang