Kuřecí prsa na víně jsou chutným a aromatickým jídlem. Kombinace kuřecího masa a vína dokáže vytvořit hloubku chuti, kterou lze u jiných pokrmů jen těžko najít. Zároveň má tento pokrm potenciál být velmi snadnou a rychlou přípravou.
Ingredience:
- 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
- 2 stroužky česneku, mleté
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- Šťáva z 1 citronu
- 2 polévkové lžíce čerstvé petrželky, nasekané
- 1/2 šálku suchého bílého vína
- Sůl a pepř
Postup:
Předehřejte troubu na 190 °C. Ve velké pánvi na středním ohni zahřejte olivový olej a máslo, dokud se nerozpustí. Přidejte česnek a 1 minutu restujte.
Přidejte kuřecí prsa a smažte 4 minuty z každé strany, nebo dokud lehce nezhnědnou. Přidejte citronovou šťávu, petrželku a bílé víno. Dochuťte solí a pepřem. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte 10 minut, nebo dokud není kuře uvařené a tekutina se nezredukuje.
Přendejte kuře do vymazané zapékací misky a pečte 10 minut nebo dokud není upečené. Kuře podávejte s omáčkou z pánve. Na podobný způsob lze připravit i pečeného bažanta na víně, který je stejně lahodný jako varianta s kuřecím.