Kuřecí polévka se zavářkou je skvělý recept. Je to chutné a uklidňující jídlo, které si můžete vychutnat kdykoli. Kombinace krémové kuřecí polévky a křupavé zavářky vytváří úžasnou kombinaci chutí a textur. Navíc se jedná o snadno připravitelné jídlo, které lze podávat jako hlavní chod nebo jako přílohu.
Ingredience:
- 4 šálky kuřecího vývaru
- 2 šálky vařeného drceného kuřecího masa
- 1 šálek mrkve nakrájené na kostičky
- 1 šálek celeru nakrájeného na kostičky
- 1/2 šálku cibule nakrájené na kostičky
- 1 lžička mletého česneku
- 1/2 čajové lžičky sušeného tymiánu
- 1/4 lžičky sušeného oregana
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 šálky vařených vaječných nudlí
- 1/3 šálku hladké mouky
- 1/2 šálku rozpuštěného másla
- 1/2 šálku suché strouhanky
- 1/2 šálku strouhaného parmezánu
Postup:
Postup je podobný jako u pravé francouzské česnečky.
Předehřejte troubu na 190 °C. Ve velkém hrnci přiveďte k varu kuřecí vývar. Přidejte kuře, mrkev, celer, cibuli, česnek, tymián, oregano a sůl a pepř. Vařte 15 minut. Vmíchejte vaječné nudle a vařte dalších 5 minut.
Polévkovou směs nalijte do zapékací misky. Ve středně velké míse smíchejte mouku a rozpuštěné máslo, až vznikne pasta. Přidejte strouhanku a parmazán a promíchejte, dokud se nespojí.
Polévku posypte posypkou. Pečte 25-30 minut, dokud poleva nezíská zlatohnědou barvu.