Kuřecí kapsy jsou kuchyňským evergreenem, neboť je lze plnit vším, co hrdlo ráčí. Mohou být stále stejné, a přesto pokaždé připravené jinak. Pikantní, sladkokyselé, se sýrem, lehké se zeleninou, s vejci, mexické, zkrátka jakékoliv.
Ingredience
- kuřecí prsa
- pikantní párky nebo klobásy
- kysané zelí (na 4 párky 1 balíček zelí)
- šlehačka
- grilovací koření
- čili pasta
- olej na vymazání pekáčku
Postup
Do kuřecích prsíček vyřízneme kapsu, lehce vymažeme čili pastou a vložíme 2 kousky uzeniny. Poklademe na vymazaný pekáček, osolíme, opepříme a pečeme až maso začne dostávat barvu. Zelí překrájíme a i s nálevem rozložíme na porce.
Šlehačku promícháme s grilovacím kořením, trochou mléka a vše zalijeme. A už jen mírně dopečeme ještě asi 10 minut. Na talíři našikmo překrojíme. Podáváme s vařeným bramborem, nebo s chlebem. Budoucí recept pak může být kuřecí prsa na zázvoru.