Kuřecí Kung-Pao – recept

Kuřecí kung-pao je oblíbené čínské jídlo, které pochází z provincie Sečuán. Jedná se o pikantní smažené jídlo z kuřecího masa, arašídů, chilli papriček a zeleniny v pikantní omáčce. Pokrm se obvykle podává s bílou rýží. Hlavní chuť pokrmu pochází ze sečuánských pepřů a chilli papriček, které mu dodávají pikantní a mírně znecitlivující chuť.

Ingredience:

  • 2 kuřecí prsa bez kůže a kostí, nakrájená na centimetrové kostky
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 2 lžíce čínského rýžového vína nebo suchého sherry
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 4 stroužky česneku, mleté
  • 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1/4 lžičky červených pepřových vloček
  • 1/4 šálku kuřecího vývaru
  • 1/4 šálku pražených arašídů
  • 2 zelené cibule nakrájené na tenké plátky
  • 1 červená paprika, nakrájená na centimetrové kousky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 2 lžičky cukru
  • 1/2 lžičky sezamového oleje

Postup:

Ve středně velké míse smíchejte kostky kuřete, sójovou omáčku, rýžové víno a kukuřičný škrob. Dobře promíchejte a dejte stranou. Na velké pánvi nebo ve woku rozehřejte rostlinný olej na středně vysoké teplotě.

Přidejte česnek, zázvor a vločky červené papriky a za stálého míchání smažte 30 sekund. Přidejte kuřecí směs a za stálého míchání smažte 3 minuty, nebo dokud není kuře uvařené. Přidejte kuřecí vývar, arašídy, zelenou cibulku, papriku, rýžový ocet, cukr a sezamový olej.

Smažte 2 minuty, nebo dokud zelenina nezměkne a nezkřehne. Kuřecí Kung Pao podávejte s bílou rýží. Oblíbeným čínským pokrmem je také švej-žužu.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang