Kuřecí křidélka v pivním těstíčku jsou klasickým britským hospodským pokrmem. Kuřecí křídla se namáčejí do pivního těstíčka, které se připravuje smícháním piva, mouky a koření. Po obalení se křídla smaží, dokud nejsou zlatavá a křupavá. Takto připravená křidélka se obvykle podávají s různými omáčkami, například s dresinkem z modrého sýra, rančerským dresinkem, medovou hořčicí nebo pálivou omáčkou.
Ingredience:
- 2,5 kg kuřecích křídel nakrájených na stehna a plátky
- 1 šálek hladké mouky
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička papriky
- 1 lžička cibulového prášku
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička soli
- 1 plechovka piva
- 1/2 šálku rostlinného oleje
Postup:
Ve velké míse smíchejte mouku, česnekový prášek, papriku, cibulový prášek, černý pepř a sůl. Pomalu přidávejte pivo a míchejte, dokud těsto nebude husté a hladké. Na velké pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě.
Namočte kuřecí křídla do těstíčka a zcela je obalte. Vložte obalená křidélka do rozpáleného oleje a smažte je 10-12 minut, občas je obraťte, dokud nebudou zlatohnědá a propečená. Upečená křídla přendejte na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby z nich odkapal přebytečný olej.
Podávejte teplá s oblíbenou omáčkou nebo kukuřicí.