Kuřecí krém na kari je lahodný a uklidňující pokrm, který kombinuje aromatické koření, jako je kari, česnek a zázvor, se smetanovou omáčkou. Tento snadno připravitelný pokrm se jistě bude líbit všem a je skvělým způsobem, jak s minimálním úsilím ozvláštnit jídlo. Podávejte ho s rýží vařenou v páře a čerstvou zeleninou, která jídlo doplní. Dobrou chuť!
Ingredience:
- Kuřecí stehna bez kůže, nakrájená na kousky velikosti sousta.
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 3 stroužky česneku, mleté
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 2 polévkové lžíce kari
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 1 šálek kokosového mléka light
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1/4 šálku husté smetany
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
Olivový olej rozehřejte na velké pánvi na středním plameni. Přidejte kuřecí maso a za častého míchání vařte, dokud lehce nezhnědne, asi 3 až 4 minuty.
Přidejte cibuli, česnek a zázvor a vařte, dokud cibule nezměkne a nezačne hnědnout, asi 3 minuty.
Přidejte kari, kmín, koriandr, kurkumu, skořici a kajenský pepř a za stálého míchání vařte 1 minutu.
Přidejte kuřecí vývar a přiveďte k varu. Snižte teplotu na středně nízkou a vařte, dokud se omáčka nezredukuje a nezhoustne, asi 10 minut.
Vmíchejte kokosové mléko, citronovou šťávu a hustou smetanu. Vařte dalších 5 minut.
Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte horké na uvařené rýži. Dobrou chuť!