Kuřecí krém s kari – recept

Kuřecí krém na kari je lahodný a uklidňující pokrm, který kombinuje aromatické koření, jako je kari, česnek a zázvor, se smetanovou omáčkou. Tento snadno připravitelný pokrm se jistě bude líbit všem a je skvělým způsobem, jak s minimálním úsilím ozvláštnit jídlo. Podávejte ho s rýží vařenou v páře a čerstvou zeleninou, která jídlo doplní. Dobrou chuť!

Ingredience:

  • Kuřecí stehna bez kůže, nakrájená na kousky velikosti sousta.
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 3 stroužky česneku, mleté
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 2 polévkové lžíce kari
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 1 šálek kokosového mléka light
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/4 šálku husté smetany
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

Olivový olej rozehřejte na velké pánvi na středním plameni. Přidejte kuřecí maso a za častého míchání vařte, dokud lehce nezhnědne, asi 3 až 4 minuty.

Přidejte cibuli, česnek a zázvor a vařte, dokud cibule nezměkne a nezačne hnědnout, asi 3 minuty.

Přidejte kari, kmín, koriandr, kurkumu, skořici a kajenský pepř a za stálého míchání vařte 1 minutu.

Přidejte kuřecí vývar a přiveďte k varu. Snižte teplotu na středně nízkou a vařte, dokud se omáčka nezredukuje a nezhoustne, asi 10 minut.

Vmíchejte kokosové mléko, citronovou šťávu a hustou smetanu. Vařte dalších 5 minut.

Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte horké na uvařené rýži. Dobrou chuť!

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang