Někomu může být konzistence a chuť kuřecích jater nepříjemná, jinému naopak chutná. Je to opravdu otázka osobních preferencí. Kuřecí játra na topince je ale zajímavá a chutná kombinace. Játra mají výraznou chuť, takže by bylo nejlepší je kombinovat s něčím jemným. Chutě by se pěkně vyvažují.
Ingredience:
- 200 g kuřecích jater
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 cibule nakrájené nadrobno
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1 polévková lžíce čerstvé petrželky, nasekaná
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 2 plátky chleba
Postup:
Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a vařte, dokud cibule nezměkne a nezprůsvitní, asi 5 minut.
Na pánev přidejte kuřecí játra a ochuťte je petrželkou, tymiánem, oreganem, solí a pepřem. Vařte, dokud játra na povrchu nezhnědnou a nejsou propečená, asi 8 až 10 minut. Přidejte červený vinný ocet a vařte 1 minutu.
Kuřecí játra podávejte na topinkách, které si každý dělá podle sebe. Někdo má rád hodně oleje a někdo je opéká pouze na sucho. Mimo jater existují k topinkám i jiné výborné směsi z masa. Naopak například cikánské topinky jsou variací bez masa.