Kuřecí játra na topince – recept

Někomu může být konzistence a chuť kuřecích jater nepříjemná, jinému naopak chutná. Je to opravdu otázka osobních preferencí. Kuřecí játra na topince je ale zajímavá a chutná kombinace. Játra mají výraznou chuť, takže by bylo nejlepší je kombinovat s něčím jemným. Chutě by se pěkně vyvažují.

Ingredience:

  • 200 g kuřecích jater
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 cibule nakrájené nadrobno
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1 polévková lžíce čerstvé petrželky, nasekaná
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 2 plátky chleba

Postup:

Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a vařte, dokud cibule nezměkne a nezprůsvitní, asi 5 minut.

Na pánev přidejte kuřecí játra a ochuťte je petrželkou, tymiánem, oreganem, solí a pepřem. Vařte, dokud játra na povrchu nezhnědnou a nejsou propečená, asi 8 až 10 minut. Přidejte červený vinný ocet a vařte 1 minutu.

Kuřecí játra podávejte na topinkách, které si každý dělá podle sebe. Někdo má rád hodně oleje a někdo je opéká pouze na sucho. Mimo jater existují k topinkám i jiné výborné směsi z masa. Naopak například cikánské topinky jsou variací bez masa.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang