Kuřecí játra na cibulce – recept

Kuřecí játra na cibulce vytváří vynikající kombinaci chutí. Bohatá, slaná chuť jater v kombinaci se sladkostí cibule slibují skvělý pokrm. Hodí se k obědu i k večeři.

Ingredience:

  • 500 g kuřecích jater
  • 2 velké cibule nakrájené na plátky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, mletého
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/4 lžičky červených pepřových vloček
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1/4 šálku bílého vína
  • 2 lžíce másla

Postup:

Olivový olej rozehřejte na velké pánvi na středně vysoké teplotě. Přidejte cibuli a česnek a vařte, dokud cibule nezměkne a lehce nezhnědne, asi 8 minut.

Přidejte kuřecí játra a ochuťte tymiánem, oreganem, vločkami červené papriky a solí a pepřem. Za častého míchání vařte, dokud játra nezhnědnou a nejsou propečená, asi 5 minut. Přidejte bílé víno a promíchejte.

Snižte teplotu na minimum a přidejte máslo. Za občasného míchání vařte, dokud omáčka nezhoustne, asi 8 minut. Kuřecí játra a cibuli podávejte na rýži nebo bramborové kaši.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang