Kuřecí játra na cibulce vytváří vynikající kombinaci chutí. Bohatá, slaná chuť jater v kombinaci se sladkostí cibule slibují skvělý pokrm. Hodí se k obědu i k večeři.
Ingredience:
- 500 g kuřecích jater
- 2 velké cibule nakrájené na plátky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, mletého
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/4 lžičky červených pepřových vloček
- sůl a pepř podle chuti
- 1/4 šálku bílého vína
- 2 lžíce másla
Postup:
Olivový olej rozehřejte na velké pánvi na středně vysoké teplotě. Přidejte cibuli a česnek a vařte, dokud cibule nezměkne a lehce nezhnědne, asi 8 minut.
Přidejte kuřecí játra a ochuťte tymiánem, oreganem, vločkami červené papriky a solí a pepřem. Za častého míchání vařte, dokud játra nezhnědnou a nejsou propečená, asi 5 minut. Přidejte bílé víno a promíchejte.
Snižte teplotu na minimum a přidejte máslo. Za občasného míchání vařte, dokud omáčka nezhoustne, asi 8 minut. Kuřecí játra a cibuli podávejte na rýži nebo bramborové kaši.