Není univerzálnějšího masa, než je kuřecí. Stovky nápadů, variací a chutí. Kuře je navíc lehce stravitelné, dietní a levné. Kuřecí báseň si tak lze opakovat až do skonání.
Ingredience
- 2 prsní řízky
- 5 větších brambor
- 10 žampionů
- 200 deka eidamu (30%)
- česnek
- parmezán či niva
- olivy – černé i zelené
- 2 rajčata
- plátky mozzarely
- špenát
Postup
Do pekáčku naskládáme na plátky nakrájené brambory, osolíme, okmínujeme. Na brambory naskládáme nenaklepané řízky – osolené, okořeněné vším, co má kdo rád (pepř, směs na pečené kuře, chilli), poklademe nakrájeným česnekem a necháme péct.
Asi po 20 minutách můžeme na maso pokládat zbylé ingredience – olivy, rajčata, mozzarella, špenát – okořeníme – bohatě ozdobíme sýrem a dáme zapéct (dalších 20 minut). Můžeme podávat s čerstvým zeleninovým salátem nebo samotné.
Kuřecí prsa na zázvoru rovněž nezklamou, nýbrž potěší.