Krůtí roláda s rýží je vynikající a chutné jídlo. Připravuje se tak, že se tenké plátky krůtího masa obtočí kolem náplně z vařené rýže, zeleniny, bylinek a koření. Výsledný balíček se pak vaří, dokud není krůtí maso propečené a rýže měkká. Chutě náplně se vzájemně prolínají a vytvářejí pikantní a aromatický pokrm, který jistě potěší.
Ingredience:
- 4 vykostěné krůtí řízky
- 1 šálek vařené bílé rýže
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 cibule nakrájené na kostičky
- 1/2 červené papriky nakrájené na kostičky
- 1/2 šálku žampionů nakrájených na kostičky
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
- 1/4 šálku kuřecího vývaru
- 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
- 1 lžíce čerstvě nasekané bazalky
Postup:
Předehřejte troubu na 190 °C. Rozehřejte velkou pánev na středním plamenu. Přidejte olivový olej a zahřívejte, dokud se nezačne třpytit. Na pánev přidejte cibuli, papriku, houby, česnek, oregano, tymián, sůl a pepř.
Za častého míchání vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 5 minut. Do pánve přidejte uvařenou rýži a kuřecí vývar. Za častého míchání vařte, dokud se vývar nevstřebá, asi 5 minut. Odstavte pánev z ohně a vmíchejte petrželku a bazalku.
Krůtí řízky položte na prkénko. Na krůtí řízky rovnoměrně rozprostřete směs rýže a zeleniny. Pak je srolujte a položte je švem dolů do zapékací misky. Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut nebo dokud není krůtí maso propečené.
Skvělou alternativou je krůtí roláda s mrkví nebo roláda z mletého masa.