Krůtí roláda s mrkví je lahodný a chutný pokrm, který kombinuje bohatou chuť mletého krůtího masa se sladkostí mrkve. Jedná se o oblíbené jídlo v mnoha částech světa, které se často podává jako hlavní chod. Pokrm se připravuje tak, že se tenké plátky krůtího masa zabalí do tenkého plátu těsta a poté se spolu s mrkví a dalšími ingrediencemi upečou v troubě. Výsledkem je chutný a vlhký pokrm, který jistě potěší každého u stolu.
Ingredience:
- 900 g mletého krůtího masa
- 2 velké mrkve, nastrouhané
- 1/2 šálku strouhanky
- 1/4 šálku mleté cibule
- 1 vejce
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1/2 lžičky mleté šalvěje
- 1/2 lžičky česnekového prášku
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečícím papírem. Ve velké míse smíchejte mleté krůtí maso, mrkev, strouhanku, cibuli, vejce, tymián, šalvěj, česnekový prášek, sůl a pepř. Promíchejte, dokud se rovnoměrně nespojí.
Krůtí směs položte na pečící papír a vytvarujte ji do tvaru rolády. Pečte v předehřáté troubě 25 minut. Po vyjmutí z trouby nechte mírně vychladnout. Podávejte s oblíbenými přílohami. Z krůtího masa jsou výborné také krůtí prsíčka ve smetanové omáčce.