Krůtí čína – recept

Čína s krůtím masem je zajímavá a jedinečná kombinace chutí. Krůtí maso je velmi libová a zdravá bílkovina, která by mohla být skvělým doplňkem chutí čínského pokrmu. Kombinace koření a chutí je vynikající. Jak na to?

Ingredience:

  • 1 krůtí prso, nakrájené na 4 stejné kusy
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 polévková lžíce čínského koření
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 2 lžičky čerstvého zázvoru, nastrouhaného
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

Předehřejte troubu na 200 °C. Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, med, rýžový ocet, prášek z pěti koření, sezamový olej, česnek, zázvor, olivový olej, sůl a pepř. Do mísy vložte kousky krůtího masa a obalte je marinádou. Nechte marinovat 15 minut nebo až 24 hodin.

Plech na pečení vyložte pergamenovým papírem a rozložte na něj krůtí kousky. Pečte v předehřáté troubě 25 minut nebo dokud není krůta propečená.

Podávejte s přílohou oblíbené zeleniny s cuketou.

Copyright © 2024 Human.cz. Všechna práva vyhrazena. | Nakódoval Leoš Lang