Čína s krůtím masem je zajímavá a jedinečná kombinace chutí. Krůtí maso je velmi libová a zdravá bílkovina, která by mohla být skvělým doplňkem chutí čínského pokrmu. Kombinace koření a chutí je vynikající. Jak na to?
Ingredience:
- 1 krůtí prso, nakrájené na 4 stejné kusy
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 polévková lžíce čínského koření
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 stroužky česneku, mleté
- 2 lžičky čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
Předehřejte troubu na 200 °C. Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, med, rýžový ocet, prášek z pěti koření, sezamový olej, česnek, zázvor, olivový olej, sůl a pepř. Do mísy vložte kousky krůtího masa a obalte je marinádou. Nechte marinovat 15 minut nebo až 24 hodin.
Plech na pečení vyložte pergamenovým papírem a rozložte na něj krůtí kousky. Pečte v předehřáté troubě 25 minut nebo dokud není krůta propečená.
Podávejte s přílohou oblíbené zeleniny s cuketou.